400㎡自然極簡度假屋,粗獷美學營造質樸畫卷

  

  本次案例位於加泰羅尼亞崎嶇的海岸地區布拉瓦海岸,以其高聳的懸崖頂、私密的海灘和巖石海灣而聞名,被認為是一個遠離城市生活喧囂並重新與大自然聯繫的寧靜勝地。

  

  Located in Costa Brava, a rugged coastal area in Catalonia famous for its soaring cliff tops, intimate beaches and rocky coves, this holiday house was conceived as a peaceful retreat to get away from the hustle and bustle of city life and reconnect with nature.

  

  

  這座位於巴塞隆納的Garcés-de Seta-Bonet Arquitectes 設計的房子被離散地嵌入自然景觀中,其野獸派的混凝土體積通過使用植被而變得柔和。巴塞隆納的室內設計工作室Crūde的極簡主義,流入露台和庭院,模糊了室內和室外的區別,並讓遠處地中海的廣闊景色成為中心舞台。

  

  Designed Barcelona-based Garcés – de Seta – Bonet Arquitectes, the house is discretely embedded into the natural landscape, its brutalist, concrete volumes softened by the use of vegetation. Sparsely furnished, the minimalist interiors by Barcelona-based interior design studio Crūde flow into terraces and courtyards blurring the distinction between indoors and outdoors and allowing the expansive views of the Mediterranean Sea in the distance to take centre stage.

  

  

  房子部分挖入斜坡,圍繞中央庭院展開,作為一系列一層和兩層的直線體量,設置在周圍松樹覆蓋的區域下方,綠色屋頂進一步掩蓋了它的存在。現澆混凝土賦予建築雕塑感,而大窗戶則賦予其輕盈感。

  

  Partly dug into the slope, the house unfolds around a central courtyard as a series of one and two-storey rectilinear volumes set below the surrounding pine-covered area with a green roof further camouflaging its presence. Cast-in-situ concrete lends the building a sculptural sensibility while large windows imbue it with lightness.

  

  

  中央庭院設計為庭院花園並種植了本土植被,方便地將公共區域和私人區域分開,並確保所有空間都能獲得充足的自然光線。

  

  The central courtyard, which is designed as a patio garden and planted with indigenous vegetation, conveniently separates the communal and private zones, as well as makes sure that all spaces receive plenty of natural light.

  

  

  簡約、粗獷的外觀美學在內部延續。外露的現澆混凝土牆和天花板以及拋光的混凝土地板構成了一張質樸的畫布,隨著光影的相互作用而栩栩如生,而胡桃木牆板和瓷磚使混凝土背景變得柔和,周圍自然的廣闊景色也是如此。柔和的淺灰色和深灰色調色板進一步突出了景觀的青翠色調。

  

  The pared-down, brutalist aesthetic of the exterior is carried on inside with sparsely furnished interiors of contemporary minimalism. Exposed poured-in-place concrete walls and ceilings and polished concrete floors constitute an austere canvas that comes to life with the interplay of light and shadow, while walnut wall panelling and ceramic tiles soften the concrete backdrop as do the extensive views of the surrounding nature and the Mediterranean Sea, courtesy of floor-to-ceiling patio doors. A muted colour palette of lighter and darker greys further highlights the verdant hues of the landscaping.

  

  

  在開放式起居和用餐區以及臥室中,從牆到牆、從地板到天花板的天井門允許這些空間向外部開放,即中央庭院花園、面海泳池露台或一些較小的庭院。

  

  Featured in both the open-plan living and dining area and the bedrooms, the wall-to-wall , floor-to-ceiling patio doors allow these spaces to open up to the exterior, be that the central patio garden, the sea-facing pool terrace or a number of smaller courtyards.

  

  

  兩側的天井門,尤其是起居和用餐空間可以與外部區域無縫融合,體現了團隊對室內/室外生活的擁抱,作為在大自然中尋找避難所的方式。

「窮裝」這些位置,省錢又有著很強實用性,還能提升很多幸福感

night119

室內裝潢設計,光看效果圖就夠了嗎?

night119

兒童房設計收納89㎡灰暖微光住宅:鏤空黑+木色格柵客廳太養眼

night119
wechat中文網